Aallon jälkeen

Ensimmäinen viikko Aallon jälkeistä elämää on nyt ohitse. Maanantaina lopetin kymmenen vuoden työputken Semanttisen laskennan tutkimusryhmässä SeCossa, jossa tutkin ja kehitin semanttisen webin teknologioita kuten ontologiapalveluita ja suosittelujärjestelmiä. Hauskaa oli ja kaikenlaista oppi, mutta aikansa kutakin.

Monet ovat kysyneet mitä aion jatkossa tehdä jatkossa. Lyhyt vastaus: En tiedä.

Pidempi vastaus on: En tiedä… vielä!

Keskiviikkona tein kuitenkin tällaista, tuossa Helsingin edustalla:

Entä mitä jatkossa?

Toistaiseksi en aio hakea töitä vaan ajattelin ensin rauhassa kartoittaa mitä maailma tarvitsee ja mitä itse haluaisin tehdä. Kartoitus tapahtuu pitämällä silmät ja korvat auki sekä katsomalla millaisia ideoita pulpahtelee tai mitä yhteydenottoja tulee. Todennäköisesti jatkossa en halua hetkeen tehdä IT-hommia tai tutkimustyötä, ainakaan kädet savessa.

Tulevina viikkoina ajattelin puuhata seuraavaa:

  • Väitöskirjan viimeistely – tässä on vielä jokunen viikko hommia, jotta saan palautettua esitarkastukseen maailmankirjallisuuden tulevan klassikon (hyvässä tai huonossa).
  • Debyyttikirjani jälkeen seuraavana putkessa on Vapaaehtoistapahtuman käsikirja (työnimi). Olen tuottanut vuosia erilaisia tapahtumia ja olisi kiva kirjoittaa kirja, jonka itse olisin halunnut lukea silloin kun joskus ensimmäistä kertaa aloin tekemään niitä samoja virheitä mitä muutkin ovat tehneet. Vapaaehtoistapahtuman käsikirja on tapahtumajärjestäjän “Sudenpentujen käsikirja” tai “Linnunradan käsikirja liftareille”, josta löytyy selkeät, käytännönläheiset vastaukset kaikkiin tyypillisin tilanteisiin jotka tapahtuman järjestämiseen liittyvät. Projekti on jo saanut kohtuullista tuulta alleen. Lue lisää täältä! Tule mukaan kirjoittamaan tai tukemaan hanketta!
  • Kehitän parhaillaan TV-konseptia digitaaliseen kulttuuriin liittyen, jossa nostamme esille jännittäviä tietoteknisiä ihmisiä, ilmiöitä ja koneita. On toki epävarmaa meneekö ohjelmasarja kaupaksi, mutta kohta tiedetään! Lisätietoja myöhemmin.
  • Olen myös mukana järjestämässä uutta tee-se-itse-tapahtumaa WÄRK:festiä, joka järjestetään 20.-21. lokakuuta Kaapelitehtaalla. Tervetuloa!

Yhteydenottoja on viime viikkoina ollut varsin mukavasti! Minulta on pyydetty ideoita ja ratkaisuja mm. seuraaviin teemoihin liittyen: avoin tietolinkitetty tietodatajournalismi, startup-yritysten markkinointi ja liiketoimintamallit. Näistä jokaisesta voi syntyä kiinnostavia kuvioita jatkossa.

Eräs keskustelu alkoi näin: Istuin kahvilassa kun eräs tuttu sattui paikalle. Hetken keskustelun jälkeen ilmeni, että hänen yrityksellään oli verkkosivutarpeita ja he pohtivat mikäköhän CMS (eli sisällönhallintajärjestelmä) olisi hyvä valinta. Suosittelin harkitsemaan WordPressiä, joka tuntuu olevan nykyään suosittu valinta sivujen ylläpitämiseen. Tämän jälkeen kyselin hieman mitä hintaluokkaa projektiin on budjetoitu ja totesin, että eiköhän sillä sivuston saa. Lupasin tarjota ilmaista konsultaatiota kahvittelun merkeissä sekä auttaa sopivan tahon löytämisessä, joka toteuttaisi saitin.

…ja vastatakseni kyselyihin (sekä ollakseni iloisesti ristiriidassa “ei IT:tä”-politiikkani kanssa): kyllä, minulta saa WordPress-sivustoja – ainakin kivat ja valikoidut tahot, rajoitettu erä. Voin myös suositella muutamia hyviä tekijöitä ja yrityksiä WordPress-tarpeisiisi, ellen itse ennätä. :)