WÄRK:fest vei ja loi aikaa!

Viime viikko oli hektinen.

Vuoden verran valmisteltu tee-se-itse-kulttuurin festivaali WÄRK:fest valtasi Kaapelitehtaan viikonloppuna ja järjestämiseen liittyvät yksityiskohdat veivät käytännössä koko viikon. Univelan ja sen sellaisen jäljiltä tänään keskiviikkona tuntuu ensimmäistä kertaa siltä, että on jälleen täysissä voimissa, hereillä ja jalatkaan eivät enää ole kipeinä (Kaapelitehtaan kovasta betonilattiasta).

Maailmanhistorian ensimmäinen WÄRK:fest sujui hyvin. Rakentaminen, veto ja purku menivät täysin aikataulussa ja ilman isompia kommelluksia. Sekä kävijät että esiintyjät (eli värkkääjät) tuntuivat viihtyvän. Myös media oli aktiivisesti paikalla: MTV3 Kymppiuutiset teki loppukevennyksen, YLE teki radioon, telkkariin ja webbiin juttuja. Myös Metrossa ja muissa lehdissä oli WÄRK:fest-juttuja.

WÄRK:fest-palautteen keruu kävijöiltä ja värkkääjiltä on yhä käynnissä, mutta yksi värkkääjä oli jo esimerkiksi antanut palautetta ihan nimellä mainiten kiitosta siitä, että autoin häntä eri käänteissä. Se lämmitti. Asiakaspalvelu on sitä, että kohdataan ihminen ihmisenä. :)

Tommi Ullgrénin ja Ferrix Hovin kanssa järjestimme lauantaina WÄRK:festissä Luodaan aikaa -työpajan, jossa käytiin läpi ajanhallintamenetelmiä. Työpajaa kiiteltiin palautteissa paljon ja joku jopa kyseli, että mistäs tällaista työpajaa saisi ostaa heidän yritykseen.

Vapaaehtoistapahtuman käsikirja otti myös askeleen eteenpäin WÄRK:festissä sunnuntaina. Pitämääni työpajaan osallistui yli 10 aiheesta kiinnostunutta tapahtumajärjestäjää, joiden kanssa työstimme kirjan sisällysluetteloa eteenpäin. Työpajan tiimoilta projektiin liittyi myös muutamia uusia henkilöitä.

WÄRK:festin ohella viime viikolla eteni myös digitaalista kulttuuria ja maailmanmenoa käsittelevä TV-projektikonsepti, joka kiteytyi kolmeksi vaihtoehtoiseksi näkökulmaksi, josta digitaalista aihealuetta tullaan tarkastelemaan. Työstämme vielä tällä viikolla konseptia hieman eteenpäin ja sitten alkaisi suunnitelma olemaan valmiina myyntiä ja pilottijakson kuvaamista varten. Tekemistä on varmasti vielä paljon edessäpäin – ja kaikki on epävarmaa. On jännä nähdä miten pitkälle projekti menee – ja päästäänkö aikanaan eetteriin. :)

Eilen puolestaan tarjosin lounaskonsultointia avoimeen tietoon ja sen liiketoimintamahdollisuuksiin liittyen. Lisäksi lähetin avoimen tiedon uhkakuvia käsittelevän kolumnini seuraavaan MikroPC-lehteen, joka julkaistaan 15. marraskuuta.

WÄRK:festin myötä jään nyt eläkkeelle (tai ainakin tauolle) tapahtumien tuottamishommista. Vuodesta 2007 lähtien jatkunut putki katkeaa, jolloin aloin järjestämään tapahtumia Alternative Partyjen muodossa Kaapelitehtaalle. WÄRK:fest oli osa tätä jatkumoa. Tapahtumien järjestäminen on kivaa, mutta ne ovat myös alkaneet tuntumaan yhä enemmän rutiinilta – “keikkoina” keikkojen joukossa, ilman erityisiä uusia wow- ja ahaa-elämyksiä.

Huomaan samalla olevani wow-addikti: niin kauan kuin oppii uutta ja saa elämyksiä, niin on kiva puuhailla juttuja niin palkallisesti kuin vapaaehtoishommia. Sitten kun alkaa tuntumaan puurtamiselta, niin on syytä vaihtaa alaa.

YLE Uutiset julkaisi kuvagallerian WÄRK:festistä. Kuvassa minun lisäkseni Tapio Berschewsky, Sade Kondelin ja Tuomas Puikkonen. (Kuva: Aki Kekäläinen / YLE.)

Vapaus. Tapahtumatuotantoputken ja (kuukausi sitten päättyneen) tutkimusprojektiputkien katkaisemisen jälkeen tuntuu tällä hetkellä erittäin seesteiseltä ja rauhalliselta kun taivaanrannassa ei siinnä mikään uusi projekti, johon pitäisi jo alkaa valmistautumaan. Voi vaan ihan vapaasti valita mitä tekee seuraavaksi – tai olla tekemättä. Kuulostella itseään ja ympäristöään siitä, mitä seuraavaksi tekisi.

Alan ymmärtämään miksi vapautta arvostetaan.

Harvojen herkkua. Ehkä hieman rohkeuttakin vaaditaan.